Dodany dnia 01/08/2010 10:46
FUNKCJE NA STRONIE
aktywność na forum
Wkręcony
statystyki użytkownika
ostrzeżenia
Witam!
Przez zmiane MC ranking serwera FFA spadał w nastepujacy sposob:
04.01 - 243 - zmiana MC
05.01 - 253
06.01 - 275
07.01 - 292
08.01 - 326
Jest to duzy spadek. Nie mozemy sobie na to pozwolic, kazdy z Was na pewno chcialby, zeby zajawka byla jak najwyzej, bynajmniej w przypadku serwera FFA.
Dlatego tez usunalem niektore mapy z MC.
Do urozmaicenia wrocimy, jak tylko ogarniemy ranking.
Dodatkowo prosilbym o wlaczenie sie wszystkich do dyskusji na temat wprowadzenia mozliwosci zmian map przez adminow.
Dla mnie jest to temat drazniacy, bo juz wielokrotnie przekonalem sie, ze admini majacy mozliwosc zmiany mapy graja tzw. "koncert zyczen".
Ciekaw jestem Waszej opini. Mam nadzieje, ze dyskusja bedzie bogata w konstruktywne opinie na ten temat.
Pozdrawiam.
Dodany dnia 01/08/2010 10:52
FUNKCJE NA STRONIE
aktywność na forum
Zabiera głos
statystyki użytkownika
ostrzeżenia
to zeby admin mial mozliwosc zmian mapy wydaje mi sie za dobra sprawe, ale zeby nie robil sobie samowolki bo mu sie ta mapa nie podoba i zmienia na to co chce / jezeli ludzie zaczynaja narzekac a ostatnio bylo tak na jakiejs mapie w nowym mc i zaczeli wychodzic to by sie jednak zdalo czasem jakiegos vote dac na zmiene mapy... chyba jednak zajawka na takiej mniej znane mapy powinna jeszcze troszke poczekac az tych zajawkowiczow naprawde bedzie od groma / najlepiej by bylo wspolnie nad jakims mc sie zastanowic
Dodany dnia 01/08/2010 11:01
FUNKCJE NA STRONIE
aktywność na forum
Często gada
statystyki użytkownika
ostrzeżenia
a ja powiem z doswiadczenia, ze jak chcecie duzo osob na serwerach to najlepiej jednak sprawdzaja sie mapy standardowe. Wiem, monotonia itp ale taki jest fakt. Co do zmiany map przez adminow, jestem za, przy czym powinno to wygladac w ten sposob, ze jak jest sporo glosow co do zmiany mapki, badz jest malo osob admin daje vota na przynajmniej 3 mapki.
Wtedy wygrywa wola graczy a nie wlasnie "widzi mi sie".
dusty, inferno, nuke, train, cbble, office, prodigy to sa mapki na ktorych powinien byc full, a nie jakies tam westwoody, havany , sunny i inne pierdoly ;)
W tej kwestji sie zgadzam i co do map tez... chyba trzeba wrocic do standardowych mapek bo jak zauwazyliscie coraz mniej ludzi graEdytowane przez
segal1985 dnia 01/08/2010 11:42
Dodany dnia 01/08/2010 12:22
FUNKCJE NA STRONIE
aktywność na forum
Często gada
statystyki użytkownika
ostrzeżenia
Dokladnie tak jak "OLA" napisal podstawowe mapki powinny byc bo jak dla mnie to jest podstawa csa
a co do vota to mysle ze jest niekonieczny bo gramy w koncu mc
Dodany dnia 01/08/2010 12:26
FUNKCJE NA STRONIE
aktywność na forum
Zabiera głos
statystyki użytkownika
ostrzeżenia
Jednak troszkę za dużo tych nowych mapek na raz i większość ludzi jednak w ogóle ich nie zna a co za tym idzie nie chce na nich grac ... więc moja propozycja - może wprowadzić pod koniec każdej mapy możliwość votowania na kolejna ?? jedna z 4-5 mapek do wyboru mapcycle może zostać a ludzie będą sami wybierać czy chcą zagrać niestandardowa mapkę czy też nie.
Dodany dnia 01/08/2010 12:37
aktywność na forum
Zaczyna gadać
statystyki użytkownika
ostrzeżenia
Jestem z jednej strony za tym zeby admini mieli mozliwosc zmiany mapy , ja osobiscie zmienialbym mapy na nockach , w okresie nocnym , gdy zostaje malo graczy naprawde przydaje sie zmiana mapki ..
Z drugiej strony jestem na nie , nie wiem czy jakis admin nie bedzie sobie zmianial mapki bo ma widzi mi sie
Ale napewno nie zrobimy z ffa tego co bylo na 4fun , samowolka jednym slowem
Dodany dnia 01/08/2010 12:39
aktywność na forum
Coś tam burknie
statystyki użytkownika
ostrzeżenia
Witam.
Ja osobiscie sie z takim koncertem zyczen na zajawce^ sie jeszcze nie spotkalem.
A co do MC , mam takie samo zdanie jak "ola".
Wiem po sobie, za na steam (takich pozadnych serwach) sa mapki standardowe, i z tego jest full na serwie...
Kazdy chce grac DD2 zamiast np. Westwood..to jest oczywiste.
Dodany dnia 01/08/2010 13:40
aktywność na forum
Zaczyna gadać
statystyki użytkownika
ostrzeżenia
Co di mapcklu to mozna dodac mapy fajne, lecz standardowe, i wtedy mozna cieszyc sie gra na nowych mapach i nie czekac na DownLoad. Natomiast co do zmiany mapy przez adminow jak najbardziej na tak. Powod ? Nie ma sensu grac np. de_piranesi w 2 czy 3 osoby... Wtedy to dopiero frekwencja spada bo nikt nie chce sie gonic po calej mapie.
Dodany dnia 01/08/2010 14:24
aktywność na forum
Wkręcony
statystyki użytkownika
ostrzeżenia
Kwestia mapek, ja jestem za wprowadzeniem mapcyclu nocnego i dziennego. Działa to bardzo prosto, np. w dziennym mapcyclu znajdowały by się mapy standardowe + np. piranesi, kabul i inne niestandardowe mapki. Natomiast w nocnym sam standard i możliwość zmiany przez adminów na awp albo jakąś inną mniejszą ;] W pluginie można ustalić od której do której ma być mapcycle dzienny i od której do której nocny...
W przypadku możliwości zmiany mapy i vota u adminów jestem neutralny, ale w nocy czy też przy mniejszej ilości osób na serwerze przydałaby się ta funkcja, albo przynajmniej vote ;)
Dodany dnia 01/08/2010 15:05
aktywność na forum
Zaczyna gadać
statystyki użytkownika
ostrzeżenia
A ja pamiętam że jak admini mieli tą możliwość to koncerty życzeń się pojawiały. Rozumiem, że nocki, ale istnieje możliwość że koncerty dalej będą się pojawiały.
Hmm..rozwiązanie? Nie wiem, przede wszystkim administratorzy muszą zadeklarować, że nie będą zmieniać mapy na życzenie graczy i przede wszystkim na życzenie kumpli.
Jeśli chodzi o vote, jak wyżej, jeśli admini będą votować tylko w nocy - proszę bardzo, ale vote w dzień? 34 razy pod rząd ta sama mapka.
A co do urozmaicenia mc.. może by tak dodawać po jednej mapce w odstępach np. co dwa tygodnie? Ludzie zdążą się przyzwyczaić. Co Wy na to?Edytowane przez
Mikassa dnia 01/08/2010 15:06