Gucio napisz coś więcej. Może masz mało fps?? Ile wyciągasz w czasie akcji? Przykładowo u mnie normalnie 101 a w akcji spadają do 50;/ I wtedy łapie mnie lag a celownik powoli sie kurczy co strasznie wkurza. Nie widzisz fps? wpisz w konsoli net_graph 3 podczas gry. standardowo polecam dodać do cfg:
Jak wpisuje net_graph 3 to w konsoli nic mi się nie pokazuje na temat fps.
Nie wiem czy to jest ważne ale jak wchodzę na serwa, to podczas wgrywania jest napisane z boku 30 fps.
Donaro mam dokładnie tak samo jak ty, tzn: jak jest większa wymiana ognia to celownik powiększa się bardzo szybko natomiast powoli się kurczy :/
Wpisałem w konsoli cl_showfps "1", to podczas spokojnego biegania jak i strzelania 1 na 1 to fps'ów mam 60-70.
Ale jak już koło mnie strzela więcej graczy to fps'y spadają poniżej 20 :/
Czyli wszytko jasne - wina niskich fpsów. Płynna gra to stałe przynajmniej 40 fps.
Cr3yg to co napisałeś nic nie zmienia. Podczas strzelania i tak celownik ci się rozszerza. Komenda cl_dynamiccroshair 0 powoduje że celownik nie rozszerza się tylko podczas biegania. Podczas strzelania nie da się tego usunąć. Recoil musi być inaczej to jest cheat.
Gucio aby celownik szybko ci się kurczył musisz mieć powyżej 70 fps.
Podaj nam jaki masz sprzęt. Po kolei karta procesor itd. Zobaczymy i pomyślimy być może sprzęt jest za słaby. Powiedz mi czy zawsze tak było czy to zepsuło się nagle? Fps możesz podnieść w różny sposób np dodając do userconfgi.cfg takie ustawienia:
Wiem że grafika nie wygląda zachwycająco ale Fps nie spadają tak drastycznie podczas akcji. Wrzuc do do cfg i powiedz nam wtedy ile fps osiągasz. Być może to bardzo przyspieszy grafikę i wyciśniesz nawet 100 fps. 2 ważna sprawa to możesz wyłączyć synchronizację pionową w swojej karcie graficznej. Jak to zrobić? Google Twoim przyjacielem. Jest milion wyników;] Zrób to. Jak nei wiesz jak? Pytaj pomogę. Idę o zakład że wyciągniemy z Twojego kompa więcej niż te 60 fps. Pozdrawiam.
1. Porównaj sterowniki do karty graficznej, najnowsze ze starszymi ale bardziej stabilnymi.
2. Wyłącz synchronizację pionową, która strasznie zaniża poziom FPS'ów. Instrukcje masz tutaj >KLIK<
3. Zmień rozdzielczość na 800X600.
4. Zmień ustawienia karty graficznej na max 50%.
5. Przeskanuj kompa programem CleanGP >KLIK<
6. Odkurz komputer od środka.